beats by dre cheap

Pompey se vraća na Blundell Park nakon dugo vremena


Kada je Pompey posljednji put posjetio Grimsby Town i njihov Blundell Park, momci Harry Redknappa su osvojili titulu prvaka tadašnje Druge Divizije.

Bilo je to tačno prije četrnaest godina i tri mjeseca.

Od tada se Portsmouth plasirao u Premiership, osvojio FA Cup, igrao Kup UEFA, ispao iz Premiershipa te zapao u mnoge finansijske nedaće.

Grimsby se, s druge strane, vucarao po nižim ligama te su šest godina proveli van Football League prije nego ih je Paul Hurst vratio u četvrtu ligu.

Tog 26. augusta 2002. godine, gol Marka Burchilla je odlučio meč te je Pompey pobjedom sjeo na prvo mjesto na tabeli. U aprilu te iste sezone, Pompey je pobjedom od 3-2 nad Rotherhamom ovjerio titulu prvaka.

Grimsby je tu sezonu završio posljednji na tabeli. Njih je ovu utakmicu sa klupe predvodio Paul Groves, kapiten koji je dobio priliku da pokaže svoje menadžerske sposobnosti. Nekoliko godina kasnije, tačnije 2009., Groves je kratko bio i menadžer Pompeyu.

Istu tu utakmicu je u plavom dresu počeo i Richard Hughes, koji će ostatak te sezone provesti na posudbi u Grimsby Townu.

Portsmouth FC Balkan
http://pompeyfc.blogger.ba
06/12/2016 23:39