beats by dre cheap

6.57 Crew


6.57 Crew je huliganski firm povezan sa Pompeyem. Tokom osamdesetih, bili su jedan od najaktivnijih i najzloglasnijih firmova na Otoku, izazivajući nered i haos gdje god su se našli. Tih godina su bili glavna tema britanskih medija.

Naziv firma dolazi od vremena polaska voza iz Portsmoutha do Londona - voz je, dakle, polazio tri minute do sedam.


Slika nastala tokom meča Švedska - Engleska na posljednjem EURO-u u Poljskoj i Ukrajini. Zastava sa 6:57 je vidljiva.

Vjerovatno dva najpoznatija incidenta koja su uključivala 6.57 su oni sa Coventryem i Southamptonom.

U septembru 2001., u Coventryu, firmovi dva kluba su se sukobili na stadionu i van njega. Prije meča su navijači divljali u centru grada Coventrya. Zatim su tokom meča pripadnici 6.57 Crewa počupali stolice na Highfield Roadu prije nego li je pozvana policija. Neredi su nastavljeni i nakon utakmice.

U martu 2004. godine uhapšeno je 93 ljudi u neredima koji su uključivali preko 300 osoba. Bilo je to na dan derbija sa Southamptonom. Policija je napadnuta, trgovine i auta uništeni. 64 osobe su dobile doživotni ban a neki i zatvorske kazne. Jedan od uhapšenih je bio i desetogodišnji dječak koji je najmlađa osoba u Kraljevstvu optužena za nasilje.

U augustu iste godine, tadašnji predsjednik Milan Mandarić je doživotno zabranio prisustvo utakmicama 54 osobe.

2006. godine, pred početak Svjetskog Prvenstva u Njemačkoj, 130 navijača Portsmoutha je moralo predati svoje pasoše zbog ranijih optužbi za nasilje.

Ovaj firm je bio i tema tri knjige - Rolling with the 6.57 CrewPlaying Up with Pompey: The Story of the Portsmouth 6.57 Crew te 6.57 The Story of Pompey's Hooligan Crew.

Portsmouth FC Balkan
http://pompeyfc.blogger.ba
04/07/2011 12:59