Morgan&Men SEO - Widget

Widget powered by WhatstheScore.com

10.07.2016.

Ashdown trenira sa Portsmouthom


Bivši golman Pompeya Jamie Ashdown će se iduće sedmice priključiti treninzima našeg tima kako bi uvjerio Paul Cooka da je upravo on rješenje za golmansku krizu koja vlada u klubu.

Pompey trenutno ima samo jednog seniorskog golmana - Paul Jonesa - no on se prošle sezone mučio sa povredama, te je jedan mjesec proveo na posudbi u Crawley Townu. Pored Jonesa, tu je i 18-godišnji Alex Bass, produkt naše akademije, bez ikakvog iskustva.

Proteklih sedmicu dana su još dvojica mladih golmana trenirali sa Portsmouthom - Eric Grimes, bivši golman Leedsa te Michael Crowe, trenutno član Ipswich Towna.

Jamie Ashdown, 35, se penzionisao prošlog ljeta, no kaže kako je čuvao kondiciju i trenirao bar jednom sedmično sa trenerom golmana Oxford Uniteda.

On je proveo osam dugih godina na Fratton Parku, no većinu vremena je bio zamjena za Shaku Hislopa ili Davida Jamesa. Tek nakon što je Pompey ispao iz Premiershipa 2010., Ashdown je dobio svoju priliku pod palicom Steve Cotterilla.

Ashdown je između februara i marta 2011. godine oborio rekord u minutama bez primljenog gola - 636 minuta i nijedan golman Pompeya poslije Drugog svjetskog rata nije uspio sačuvati svoju mrežu tako dugo.

Nakon finansijskih problema u klubu, Ashdown je kratko igrao za Leeds United, Crawley Town i Oxford United.


Twitter

Novi dresovi 2016/17O blogu

Portsmouth FC Balkan Fans je nastao u ljeto 2009. godine kako bi ljude sa ovih prostora informisao o našem voljenom klubu...[Pročitaj više]

Foto

Grb našega udruženja je posjetio Fratton Park na utakmici sa Torquayom, 1. februar 2014. godine.

Shout box


Tabela
Raspored svih utakmica


Čarlame Pompeyevih U18 mladića

POSJETA
page visitor counter

free counters