Morgan&Men SEO - Widget

Widget powered by WhatstheScore.com

04.07.2011.

6.57 Crew


6.57 Crew je huliganski firm povezan sa Pompeyem. Tokom osamdesetih, bili su jedan od najaktivnijih i najzloglasnijih firmova na Otoku, izazivajući nered i haos gdje god su se našli. Tih godina su bili glavna tema britanskih medija.

Naziv firma dolazi od vremena polaska voza iz Portsmoutha do Londona - voz je, dakle, polazio tri minute do sedam.


Slika nastala tokom meča Švedska - Engleska na posljednjem EURO-u u Poljskoj i Ukrajini. Zastava sa 6:57 je vidljiva.

Vjerovatno dva najpoznatija incidenta koja su uključivala 6.57 su oni sa Coventryem i Southamptonom.

U septembru 2001., u Coventryu, firmovi dva kluba su se sukobili na stadionu i van njega. Prije meča su navijači divljali u centru grada Coventrya. Zatim su tokom meča pripadnici 6.57 Crewa počupali stolice na Highfield Roadu prije nego li je pozvana policija. Neredi su nastavljeni i nakon utakmice.

U martu 2004. godine uhapšeno je 93 ljudi u neredima koji su uključivali preko 300 osoba. Bilo je to na dan derbija sa Southamptonom. Policija je napadnuta, trgovine i auta uništeni. 64 osobe su dobile doživotni ban a neki i zatvorske kazne. Jedan od uhapšenih je bio i desetogodišnji dječak koji je najmlađa osoba u Kraljevstvu optužena za nasilje.

U augustu iste godine, tadašnji predsjednik Milan Mandarić je doživotno zabranio prisustvo utakmicama 54 osobe.

2006. godine, pred početak Svjetskog Prvenstva u Njemačkoj, 130 navijača Portsmoutha je moralo predati svoje pasoše zbog ranijih optužbi za nasilje.

Ovaj firm je bio i tema tri knjige - Rolling with the 6.57 CrewPlaying Up with Pompey: The Story of the Portsmouth 6.57 Crew te 6.57 The Story of Pompey's Hooligan Crew.


Twitter

Novi dresovi 2016/17O blogu

Portsmouth FC Balkan Fans je nastao u ljeto 2009. godine kako bi ljude sa ovih prostora informisao o našem voljenom klubu...[Pročitaj više]

Foto

Grb našega udruženja je posjetio Fratton Park na utakmici sa Torquayom, 1. februar 2014. godine.

Shout box


Tabela
Raspored svih utakmica


Čarlame Pompeyevih U18 mladića

POSJETA
page visitor counter

free counters